310107 1332 Dag 11

Idag har vi endelig fått utbytte av de siste dagers motgang. Kurt og Mattis klarte å få HelloWorld ut på JBoss AS og slapp ut et gledeshyl som hører mer hjemme på en fotballbane enn i et utviklingsmiljø. AppFuse er også oppe og kjører slik at vi kan studere deres bestpractice av bruk av de ulike teknologiene.
Dette medfører at vi nærmer oss hovedmålet for Sprint 2, noe vi hadde begynt å tvile senest i morges. Nå gjenstår siste finpuss med oppsett av tester så er alt i boks.


In other news så har vi bestilt hver sin 16oz pakke med Green Chile Pepper direkte fra New Mexico i USA!
Etter å ha trykket innpå med Charlie's Chile hver dag de siste ukene må vi begynne å tenke fremover til en tid der vi ikke lenger har tilgang til dette avhengighetsdannende pulveret.

Dagens Chile oppskrift: Grovt brød med jordbærsyltetøy og grønn chile..

300107 1730 Dag 10 - Maven2 Site, Appfuse

Etter god jobbing i går fortsatte vi med Maven2 Site tweaking. Fit-testene vil nå vises i en html-fil som igjen gir mulighet for å "browse" mellom de forskjellig.

Alle testene vi lager kan nå også vises på en felles side(Maven2 site), men det eneste som egentlig mangler er å få implementert velocity-doxia-plugin slik at vi kan få statiske html filer rett inn i "maven2 site look".

Vi har startet på Appfuse men ble møtt med "BUILD ERRORS". Dette må "tweakes" mer på.


Morten og Kurt har sett på JBossSeam... De kan deploye "vanlige"prosjekter, men ikke mer--> -complications with unknown deployment errors.


Morten says: "....man får kreft av å sitte på doringen."

290107 1730 Dag 9

Denne uken er vi igjen komplett gruppe.

Vi begynner nå å nærme oss en ferdig integrering av Mavin 2, SVN, Seam, JUnit, FIT og Cobertura.
Vi har fortsatt noen flere teknologier som skal integreres, men vi har da nådd målet for denne Sprinten (iterasjonen). Da er det bare en liten test-applikasjon, for å prøve ut miljøet, som mangler.

Kurt jobbet noe med Mattis for å finne løsningen på hvordan få ut startprosjektet på svn. Ellers jobbet Mattis sammen med Kristian og Morten med å få tilpasset Corbatura.

Kurt brukte noe tid på å prøve å sette seg inn i det han gikk glipp av i forrige uke, da han var på HV-kurs.


240107 1517 Dag 8

Snø, kaldt

Bussen er for treig

Morten og Kristian scrummer alene mens Mattis avspaserer

Kristian demonstrerer at Cobertura virker

Oppdaterer task board

Begynner på JBoss Seam opplæringsmateriell

Setter opp JBoss AS og Seam, prøver å deploye prosjekt
Vanskelig

God lunch, Charlies Chili + skinke = godt

Skitur på fredag?

The End

230107 1507 Dag 7

Mattis og Kristian er her i dag. Kurt er fortsatt på HV-øvelse og Morten er i rettsak.

DailyScrumming... Mattis og Kris planlegger dagen. Etter som vi ikke skal stange mer enn to timer uten å.... drikke kaffe blir vi enige i at vi..... ja stanger videre... Stang stang!

Kristian har sett på Cobertura Plugin. Up and running! Mattis har endelig fikset MattisPlug, dvs. han sletta hele pluggen og brukte en annen plugg. Dvs. at nå er FIT, JUnit og Cobertura klart, og er integrert med/i Maven2 (tror vi tralala!).

Mattis er en perfeksjonist med tanke på mappestrukturen(i Maven), han kom også med forslag å lage en Archetype som man kan bruke som en template for alle prosjekter... men det er vel ikke et "must" enda.

"Kristian henter kaffe til Mattis! Mattis henter ikke til Kristian!!!! "

PS: Xait har kjøpt nytt spisebord! Nå kan vi spise sammen med de andre.

220107 1900 Dag 6 - Houston, we got POM-blems

I dag har vært en ny dag med POM tweaking.

Dagen startet som normalt med et standup møte for å kartlegge hva som ble gjort på fredag og hva som er planen i dag. Utenom å snylte kaffe fra alle teammedlemmene, har Kristian funnet en bug i fit-maven plugin'en der det er sirkelreferanse mellom FIT test prosjektet og plugin'en. Det vil si at hvis FIT testene ikke er på plass i repositoryen i form av en JAR fil vil ikke pluginen kompilere, og hvis ikke plugin'en er på plass i repositoryen, vil ikke FIT testene kompilere.

Dette ble fjernet i løpet av dagen, men sliter med å referere til FIT testene, det ser ut som classpath'en / classworldene ikke blir arvet fra main POM prosjektet.

Har testet å sette classpath manuellt, men er ikke en løsning som er optimal siden det krever hardcoding kan det se ut som, og vi vil helst at pluginen skal være så anvendelig som mulig uten noe særlig konfigurering.

Plan B er å sjekke ut hvordan det blir gjort av Maven sin Surefire plugin og kanskje legge alle FIT testklassene i hvert individuellt prosjekt, men er ikke helt sikker på hvordan dette skal gjøres enda.

Vi har også startet SCRUM sprint nummer 2 der vi prøver å få på plass litt mer SCRUM og smidig metode tankegang innad i teamet. Det innebærer å bruke mer målbare oppgaver og oppdatere Track Board mer dynamisk, siden det har vært rimelig statisk gjennom første sprinten.

190107 0808 Dag 5

Dagen startet med det som heter Daily Scrum, som er en standup møte der vi forteller hva som er blitt gjort og hva planen for dagen er. Dette er en del av Scrum rammeverket.

Mattis er ikke her i dag p.g.a. nattevakt, MSN'en sier: "ligger nå og sover.."

I går ble MattisPlug RC1 ferdig, og alle sjekker den ut.


Etter lunsj jobbes det enda med MattisPlug, konfigurerer Project Object Model (POM'en) og life cycles som et prosjekt kan gå igjennom. Maven begynner å sitte hos gruppen.

På slutten av dagen lager vi FIT tester som kjører MattisPlug og fungerer.

180107 1330 Dag 4


Bilde av Track Board for første Sprint. Vi begynner å komme litt inn i Scrum tankegangen.


Etter noen førsøk på å integrere Mavin2 med Fitnesse, ble dette lagt vekk. Vi bestemte oss for istede integrere med FIT direkte (Fitness er et påbygg til FIT). Mattis har nå nesten klart plug-in til Mavin2 for å kjøre testene automatisk (mulig han er ferdig nå, da han satt igjen etter alle hadde gått).

Prosjekt plan ble skrevet i Porter, av Morten, og er sendt til Pål for godkjenning.

Kristian og Kurt har jobbet med å gjøre seg kjent med Wiki- og HTML-formatet til Fitnesse og FIT testene. Overgangen mellom Fitnesse og FIT er minimal, og bruken av HTML gjør at eksterne (ikke datakyndige) "Kunder" kan skrive testene ved hjelp av Word, og lagre som HTML.

170107 1505 Dag 3


Mattis jobber med å skrive Fitnesse plugin til Maven

Refactoring IDE:
NetBeans til Eclipse pga. Eclipse har en "lettere" implementasjon av Maven(fitnesse).

Tilgang til Porter er på plass. Vi setter oss inn i Porters funksjoner.

Små JUnit- og Fitnesse-tester er laget.

160107 1534 Dag 2


De første to dagene har det gått veldig mye tid med på å danne seg et inntrykk av hvordan vi skal angripe oppgaven. Vi må sette oss inn i veldig mange forskjellige teknologier for å komme oss til det punktet.

Idag har vi hatt to møter med Eric der vi har diskutert hvordan vi skal jobbe med Scrum og bruke denne teknikken for effektivt å løse oppgaven vår. Vi har også gått igjennom teknologiene vi skal bruke.

Vi har laget User stories med våre forskjellige mål med prosjektet sett fra et utvikler standpunkt og som studenter.

Det har også blitt laget Story Cards for de skrittene vi må ta for å komme oss til det punktet der vi kan begynne å utføre selve Søke oppgaven.

Selve miljøet begynner å komme på plass. Vi har Maven2, Fitnesse og JUnit oppe og kjører lokalt, men vi mangler å knytte Fitnesse opp mot Maven2. Jobber med å finne en løsning på dette.



De neste dagene kommer vi til å jobbe videre med å få knyttet Maven2 opp mot Fitnesse og JUnit på applikasjonserver, samt at Mattis har en spike for å sette seg inn i AppFuse.

150107 0950 Første dagen på Xait

Kurt og Morten:
Satt seg inn i Fitnesse og fått en applikasjon opp og kjøre med tester.

Mattis og Kristian:
Satt seg inn i Maven 2, har fått opp en applikasjon og integrert Maven 2 lifecycles i Netbeans.

Generellt:
Blitt introdusert til teamet her på Xait og startet debugging av kaffetrakter.