300407 Dag 45 Mekker litt mer på search-funksjonen

I dag syklet Kristian og Morten til Xait, det tok 23 min. Det er faktisk raskere enn bussen. Kurt er på konsert men kommer tilbake på mandag kveld.

Men uansett, vi la inn noen regex-setninger på hvordan vi skal sende søkeresultater tilbake til nettsiden. Tok bort html-tags++. Vi refaktorerte litt kode, la inn en dropdown som gjør at bruker kan velge antall søkeresultater per side. Dette skjer via en dropdownbox da. Morten skrev på rapporten.

Alt er nå i Maven. Nettsiden er i JSF og denne kaller på en EJB(compass) via en WebService som returnerer Resultat-Objekt-lista hvor objektet har tre variabler: tittel, body og link(dette kan endres på, variablene blir lagt inn av EJBen). Backingbeanen til JSF'en legger resultatet inn i liste som vi da viser.

Det vi må gjøre fremover er:
-legge inn roller(ikke mye, men bare proof of concept)
-lese litt mer på hvordan man skal lage/vise vansertsøk(radiobuttons med kolonnesøk, søke på hele teksten, eksempel på syntax)
-skrive på rapporten, mer på diskusjon og metode(møte med pål på onsdag 2 mai)
-indeksere mer av ejbene, snakke med erik eller ove om hva de vil kunne søke på
-webservice, @WebserviceRef, finne ut hvorfor denne ikke funker


Nå er det tid for 1.mai!

250407 Dag 44 Google rip-off

Jobbet med å lage litt pagingfunksjon på søkeresultatet, al-a Google.
Nå begynner det å ligne på noe.

La inn prosjektet i Maven->jetty. Nå kan vi redigere jsf/jsp sidene og noen sekunder etter lagring er JBoss AS oppdatert.

240407 Dag 43

I dag har arbeidet fortsatt på Sprint 8. Det nærmer seg første versjon av WebService på server og for klient. Det har også blitt skrevet sprintrapport for sprint 7. Vi venter fremdeles i spenning på tilbakemelding på oppgaven som vi leverte i påsken.

Alt i alt ser vi positivt på at vi klarer å oppnå målene vi har satt oss for både sprint 8 og for selve hovedprosjektet.

230407 Dag 42 A new dawn

I dag har vi startet den aller siste sprinten i prosjektet vårt.

Vi fortsetter der vi slapp i sist sprint, hovedsaklig med noen NetBeans prosjekter som måtte in i Maven.

Har fått NetBeans prosjektene til Kurt og Kristian inn i Maven nå, slik at vi kan jobbe på samme prosjekt.

WSGen som Kristian pratet om finnes også til Maven, i form av axistools-maven-plugin som bruker Axis2 til å generere klassene. Forskjellen er at vi må lage et Maven prosjekt for WebServicen og et Maven prosjekt for klienten, siden klienten trenger enten WSDL'en eller klassefilene fra WebServicen under compiletime, og det var ikke så lett å få til når begge deler var i ett og samme prosjekt.

180407 Dag 41 CompassGpsDevice, Webservice og Maven2

I NetBeans:
EJB, med kobling til DB gjennom Hibernate.cfg.xml, som kjører indeksering og webservice.
Dette gir raske søk fra WAR'en(jsf) via WebService(JAX-WS)

I Maven2:
Webservice-WSDL

Med andre ord:" vi får indeksert databasen og kan søke via webservice, og videre vist søket i en JSF", men dette er ikke i maven2 siden maven ikke alltid er like lett å ha med å gjøre. Mattis har tatt imot den "virkende" koden og skal implementere det i maven. Dette er i grunnen helt feil med det er sånn det ble. Er ikke helt sikker på hvorden man får lastet ned alle "stub-klassene" i maven(til bruk i backingbean'en som skal gi info til jsf'ene) siden man i NetBeans har wsgentool. Det finnes sikkert noe lignende i Maven.

Morten er syk i dag. Sovesyken eller noe går det rykter om.

På mandag skal vi vise det vi har kommet opp med til eric. Dette avslutter denne sprinten. Ny sprint på mandag. Dette blir den siste sprinten og da må det meste være på plass.....

160407 Dag 39 - Oompa, Loompa, doom-pa-dee-do

Oompa, Loompa, doom-pa-dee-do
I have a maven upload for you
Oompa, Loompa, doom-pa-dee-dee
resolved won't fix, bad group ID

What do you get when your license is wrong?
Your request is denied before too long
What if you request someone else's project?
What will be the answer, to, that?

You're not a developer...

Oompa, Loompa, doom-pa-dee-da
File it correctly, and up goes your jar
You'll have all your dependencies too
Like the Oompa Loompa doom-pa-dee-do

130407 Dag 38: One man army!

I dag har frafallet vært stort. Kristian er enda og leker i ørkenen, Mattis sover etter nattevakt og Kurt er syk etter nattlige aktiviteter. Dette har resultert i at jeg står alene igjen på skuten, jobber derfor hjemmefra.

Gjøremålene har ikke vært så alt for mange. Fullførte sprint rapport for sprint 6 og fikk levert inn utkast til prosjektrapport til Pål. Håper at ikke får så alt for mye å rette på :-)

Neste uke vil bli travel da vi bare har 10 dager igjen å jobbe på Xait og det er mye som må på plass for å få et resultat vi er fornøyde med.

120407 Dag 37: Rolig oppstart etter påske

Første dag etter påske, men det er bare Morten og Kurt som er tilstede.
Morten tar seg av oppdateringer på rapporten, mens Kurt jobber litt med Spiking på CompassGps.

Nå er det snart jul...