220107 1900 Dag 6 - Houston, we got POM-blems

I dag har vært en ny dag med POM tweaking.

Dagen startet som normalt med et standup møte for å kartlegge hva som ble gjort på fredag og hva som er planen i dag. Utenom å snylte kaffe fra alle teammedlemmene, har Kristian funnet en bug i fit-maven plugin'en der det er sirkelreferanse mellom FIT test prosjektet og plugin'en. Det vil si at hvis FIT testene ikke er på plass i repositoryen i form av en JAR fil vil ikke pluginen kompilere, og hvis ikke plugin'en er på plass i repositoryen, vil ikke FIT testene kompilere.

Dette ble fjernet i løpet av dagen, men sliter med å referere til FIT testene, det ser ut som classpath'en / classworldene ikke blir arvet fra main POM prosjektet.

Har testet å sette classpath manuellt, men er ikke en løsning som er optimal siden det krever hardcoding kan det se ut som, og vi vil helst at pluginen skal være så anvendelig som mulig uten noe særlig konfigurering.

Plan B er å sjekke ut hvordan det blir gjort av Maven sin Surefire plugin og kanskje legge alle FIT testklassene i hvert individuellt prosjekt, men er ikke helt sikker på hvordan dette skal gjøres enda.

Vi har også startet SCRUM sprint nummer 2 der vi prøver å få på plass litt mer SCRUM og smidig metode tankegang innad i teamet. Det innebærer å bruke mer målbare oppgaver og oppdatere Track Board mer dynamisk, siden det har vært rimelig statisk gjennom første sprinten.

No comments: