070307 Dag 27 Embedable og WebService

Sprint 4 eller var det 5, er over.

I denne omgang har vi Seam i EJB 3.0 i Maven2 med JSF i JSP brukergrensesnitt. Dette funker. Webservice som skal tilby samme tjeneste som jsf-sidene, er ikke på plass. EntiyManageren vil ikke la seg opprettes, den har bestemt seg for å være NULL-> som igjen gir en NullPoint Exception. Googl'a litt på det. Til nå sier de at man skal ta en jndi lookup.. trodde man slapp dette med EJB 3.0?

Mattis har fått sydd sammen embedable container sammen med Seam. Dette vil si at man kan...<>. Vi har enda ikke programmert på den rette Behaviour-driven-test-desing-måten, hvor man lager tester først og så lager kode. Grunnen til dette er at måten og tankegangen er ny. Men dette kommer vel til å tre i kraft neste sprint siden Mattis og Morten har satt seg inn i og laget masse "test-cases".

Morten har dokumentert i Porter ang. Seam annotations og EJB patterns.

Burn-down-charten har steget ettersom vi har slått sammen sprint 4 og 5. Men siden Kurt har vært på HV-øvelse kan vi si at hvis han hadde vært der så ville det sett noe bedre ut.

Mattis og Morten skal skaffe seg et domene... noe som var en "hot topic" i dag. Mange gode forslag men det ene etter det andre var opptatt. De ender vel opp med noe som "nerdsatwork.com" eller "iwannabecool.com".....prikk prikk prikk

3 comments:

Morten said...

Spesifikasjoner, ikke tester :-)

Mattis said...

Og det landet på http://www.hurfmydurf.com/ :-)

Kristian said...

"EntiyManageren vil ikke la seg opprettes, den har bestemt seg for å være NULL-> som igjen gir en NullPoint Exception. Googl'a litt på det. Til nå sier de at man skal ta en jndi lookup.. trodde man slapp dette med EJB 3.0?"

HAHA! Fant ut hvorfor man får NullPointer. I web.xml hvor man definerer namespace til J2EE, version 2.4 er feil. NetBeans setter denne til å blir version 2.4 men den skal være 2.5 slik at @EJb annotations i backing bean'en blir lest-> og videre initsialiseres EntityManager siden når annotation blir lest er det det samme som å gjøre en jndi.lookup! Hell Yeah! Dette skal stå i web-app-taggen:

web-app version="2.5" xmlns="http://java.sun.com/xml/ns/javaee" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/javaee http://java.sun.com/xml/ns/javaee/web-app_2_5.xsd">