050207 1450 Dag 12 - Install and destroy

Dagen i dag startet som normalt, møte rundt kaffetrakteren, diskusjon hvordan den beste kaffen blir kompilert. Det er fortsatt et mysterium hva som er årsaken til tre - fire heftige dunk etter circa ett min med kontinuerlig during.

Etter morgenrutinen var unnagjort startet vi arbeidet på å få opp HelloWorld applikasjonen vår. Eric ville at vi skulle kjøre en demo for å vise hvor langt vi er kommet i løypa.

Planen var å kunne vise den fram på en PC som ikke før hadde hatt applikasjonen, slik at vi kunne vise en demo helt i fra scratch. Det er et par små steg som må gjøres for å få det til:

#1 - Hente kildekoden fra en PC på nettverket (SVN).
#2 - Legge til alle avhengigheter slik at den lokale maskinen kan kompilere koden.
#3 - Kjøre 'mvn install' for å faktisk bygge selve applikasjonen.
#4 - Legge den endelige applikasjonen ut på en server (deploye den).
#5- PROFIT!

I dag derimot har makkverket bestemt seg for å ta en usving i 300 km/t og totalvrake alle drømmene våre.

Av en eller annen grunn hadde det ninjaet seg inn en merkelig feil hos Kurt der istedet for å åpne websiden, fikk han opp en boks som tilsynelatende uskyldig lurte på om han hadde lyst å lagre websiden til harddisk.

Feilen viste seg å være ebola i influensaklær og var så og si helt umulig å tracke ned. Vi fjernet alle mappinger til filer, herjet rundt, prøvde å renske opp, rulle tilbake prosjektet til tidligere versjoner der vi VISSTE alt hadde funket; to no avail.

Etter fire timer med feilsøking på Kurt sin maskin, slettet vi alt som hadde med prosjektet på Mattis sin maskin og startet på ny. I skrivende stund (kl. 15:00) kan jeg meddele at vi endelig har fått skrangelet opp på samme nivå som på onsdag sist uke, minus en god del sanity hos alle parter involvert.

Det er enda ikke helt oppe og sviver fordi JSF <-> EJB delen ikke fungerer helt som den skal, men vi har ihvertfall en webside som sier HelloWorld!

Så i morgen må vi sette alle kluter inn og få til noe som ikke ser ut som the bastard child til Gavin King.

Kristian har gjort noe lurt i dag og satt seg inn i EJB 3.0 spesifikasjonene i stedet for å slenge hodet i veggen på JBoss applikasjonserveren aka Spawn of Satan. Han har lovt å få til JSF og EJB 3.0 i løpet av morgendagen, hvis ikke skal han sniffe to striper med chillipulver i lunsjen.

Jeg tror jeg begynner å forstå hvorfor programmerere har dispansasjon til å være en smule eksentriske :-)

1 comment:

Kristian said...

RAIN CHECK ON THAT ONE!